În relația ideală nu se înșală

Ce este o relație? O relație este capacitatea unor indivizi de a dezvolta o legătură sinceră între ei pe toate planurile. O relație se bazează pe respect, iubire, înțelegere, susținere și reală comunicare. O relație autentică nu simte nevoia de a domina, pentru că nu experimentează posesivitatea. Nu are comparație între indivizi, ci reciprocitate în înțelegere și susținere.

Într-o relație autentică cei implicați nu își ating doar trupurile pentru a face dragoste ci și sufletele, mințile și acest lucru nu se petrece doar prin atingerea partenerului cu corpul. Într-o relație autentică, cei implicați fac dragoste din priviri, cuvinte, sentimente. Toate la un loc sau separat. Partenerii se susțin reciproc, nu cer ca celălalt să renunțe la el pentru dorințe egoiste și nici nu au așteptări sau dorința de schimbare a celuilalt.

Într-o relație autentică cei doi învață să rămână liberi respectându-se pe ei în primul rând și de la sine reciproc. În asemenea situație nu mai există necesitatea de a te ascunde. Fiecare individ își percepe și acceptă sincer atât latura feminină cât și cea masculină conștientizând că este un întreg care se bucură prin această experiență împreună cu partenerul de propria frumusețe, pe care o celebrează și în celălalt.

Fiecare are libertatea de a povesti cele mai mici amănunte cu toată lejeritatea fără a se simți judecat, în ciuda posibilelor diferențe. Într-o relație reală partenerul încurajează creșterea celuilalt mai presus de orice, pentru că iubirea nu îngrădește ci eliberează și susține, respectând dreptul fiecăruia de a gândi și a se răzgândi, știind că schimbarea este unicul criteriu care îți va arăta că există evoluție.

Relațiile strict sexuale sunt doar un schimb prea puțin benefic de energii care te vor trage în jos și treptat va pătrunde în relația cu tine însuți afectând tot ce există, terminând cu încrederea ta în tine și oameni. Acest lucru devine un handicap care dezvoltat în timp se va manifesta prin incapacitatea de a mai oferi iubire. Și așa prea puțin știm ce este iubirea necondiționată despre care am auzit și strâmbat din nas adesea, deoarece nu a avut nimic de a face cu criteriile impuse social despre relații.

Multe cupluri există ani sau vieți fără să fie într-o relație cu partenerul, ci cu ideea de cuplu față de care suntem învățați să creem un atașament puternic încă de mici. Ne oferim ofrandă fericirea pe altarul relațiilor, deși știm că acestea o vor sacrifica negreșit prin limitare. Și cum viața ne-a dat adesea peste nas câte o lecție prin care am văzut că iubirea mai multor persoane simultan este posibilă fără să anuleze sentimentele pentru restul, ca în cazul copiilor; fie ne ascundem sentimentele de noi și restul, fie ne permitem să ieșim din țarc. Cum nu prea știm să iubim sincer, adesea nu vom permite ca acest lucru să se întâmple și în cazul partenerului, de aici și necesitatea de a te ascunde.

Creștem experimentând viața prin toate aspectele acesteia. O persoană care te iubește, te va încuraja să crești. Poate că la un moment dat, în timp vei simți nevoia să experimentezi sentimentul de conexiune și cu o altă persoană. Toți ajungem să ne întrebăm măcar ”cum ar fi dacă”… . Sunt atât de multe persoane care deși nu au avut contact fizic cu altcineva au înșelat, nu fizic, ci mult mai mult de atât. Sentimentele pe care le blochezi, se reprimă, devin  obsesii, blocaje, limitări și se termină în frustrări care vor exploda indiferent de planul pe care îl aleg.

Înșelatul nu constă în actul fizic. Practic ai aceleași drepturi tu ca ființă umană liberă. Noțiunea de înșelat există în cazul în care minți ascunzând lucruri. Dacă reala comunicare și înțelegere ar exista, acest act nu s-ar mai numi înșelat. Dacă venim sinceri în fața celuilalt și ne respectăm reciproc necesitățile vom știi că avem dreptul oricând să ne respectăm și pe noi alegând să plecăm sau să rămânem, pentru că libertarea există atât în afara unei relații, cât și în interiorul ei.

O relație autentică este liberă în exprimare, indiferent în ce constă aceasta. O relație autentică respectă necesitatea partenerului de a experimenta dacă este cazul. O relație autentică totuși este posibilă doar dacă ești conștient că în tine se găsește și bărbatul tău ideal și femeia ideală. Că cele două laturi te fac perfect și întreg. Orice relație cu o altă persoană este o experimentare suplimentară. Ești un întreg. Femeia din tine este cea care relaționează cu bărbatul din persoana din fața ta și invers, chiar dacă aveți același sex. Două femei nu vor putea să fie prietene dacă latura masculină a uneia nu este complementară cu cea feminină din prietena ei, chiar dacă sunt heterosexuale.

Toată viața noastră duală se bazează pe echilibrul perfect dintre cele două energii. Și această atracție între energiile opuse există în orice, alfel lucrurile nu ar mai putea sta împreună pentru că s-ar respinge. Deci fii sigur că partenera ta mai consideră și alți bărbați atragători, sau că partenerul tău se simte atras și de altele. Sunteți într-o relație nu ”orbi”. Faptul că mai există o persoană atrăgătoare în acea încăpere, nu te face pe tine mai puțin atrăgător/oare.

În relația ideală nu se înșală, se permite. 

 

 

 

Sursa Foto: Fanatika.ro

Lasă un comentariu

Lansează un blog la WordPress.com.

SUS ↑